När du befinner dig ute på sjön kan du vilja ta extra hand om huden, som annars kan skadas av vinden och de salta vågorna. När det gäller hudvård kan det finnas begränsad plats på båten för alla produkter, vilket innebär att det är viktigt att hitta bra alternativ som fyller hudens behov. Solskydd är förstås också alltid viktigt att tänka på, både för hälsans och utseendets skull.

Hos Parfym.se hittar du ett stort utbud av makeup som passar bra att använda när du är ute på sjön. Här finns vattenfast mascara som håller även när vågorna stänker, så att du kan ta fina bilder av dig själv och båten att posta på sociala medier. Du hittar också hållfast foundation och en stor mängd andra produkter för makeup som passar även under tuffa förhållanden.

Skydda huden mot solen

När du ska ut och resa på sjön med båten finns det mycket du behöver tänka på i förväg. Du behöver ha en bra försäkring och flytväst, ifall du skulle åka på grund eller om båten börjar ta in vatten. Men det är också viktigt att packa med andra produkter du kan behöva, som ett bra solskydd och makeup. När du är ute på öppet vatten finns det inga träd eller byggnader som skyddar din hud med sin skugga, vilket innebär att du snabbt kan bli bränd av solen och få solskador. Den allvarligaste typen av hudcancer är malignt melanom, och denna cancerform ökar också mest. Den bakomliggande orsaken är ofta att du har bränt dig för många gånger i solen. Därför är det viktigt med en bra solkräm i ditt badrumsskåp på båten.

Förutom solkräm är det bra att också ha med en återfuktande hudkräm och nattkräm. Dagkrämen skyddar huden mot de salta vindarna och utgör en skyddande yta som minskar risken för rynkor när du varit ute på sjön. När det sent på kvällen är dags att krypa till kojs och lyssna på vågornas kluckande kan du applicera en fetare nattkräm, som återfuktar och stärker huden inför nästa dags segling.

Makeup på land och vatten

När du ska ut med båten kanske du vill ha med dig en bra sminkpalett med många färger, så att du kan anpassa din makeup beroende på väderleken. En dag med strålande sol kan kräva mer bjärt makeup, så att din sminkning kommer till sin rätt när du tar selfies. När det råder mörkare ljusförhållanden kanske du vill använda en större mängd contouring, där du förstärker och ljusar upp vissa hudpartier så att de ser bra ut på bild. Seglingen tillbringas ju inte alltid heller ute på öppet vatten. Ibland kan du vilja kasta ankar och besöka en trevlig liten fiskeby. Ett besök på en mysig restaurang i byn kan kräva mer makeup, som foundation och mascara.