Man vet aldrig när något oförutsett kan inträffa och därför är det bra att försäkra sin båt. Detta för att slippa onödigt dyra kostnader och avgifter och även för tryggheten. Precis lika viktigt som det är att försäkra sitt hem, sin bil och sina husdjur är det även att man har en bra försäkring till sin båt.

En försäkring hjälper till att täcka dyrka kostnader och avgifter om något skulle inträffa och därför är det väldigt viktigt att man väljer en bra försäkring till sin båt. Med en bra försäkring är man skyddad och undviker kostnader om det skulle ske en olycka.

Försäkringar bidrar med ersättning vid skador och stöld och även om en båtförsäkring kan vara dyr är det en garanti när det oförutsedda sker!

Och precis som det är med bilar får man inte heller använda sig av en båt som inte har en giltig försäkring och detta är självklart för allas trygghet.

En annan väldigt stor fördel med att ha en bra försäkring på båten kan vara att i vissa försäkringar ingår även sjöassistans. Det är väldigt hjälpsamt om man skulle få soppatorsk, få problem med båten eller tappa nycklarna i vattnet. Oavsett vad som inträffat kan man känna sig lugn och trygg i att man får hjälp!

Flytvästar

Något annat som också är väldigt viktigt att tänka på är flytvästar.

För att båten ska vara säker och trygg är det avgörande att man har flytvästar på båten. Det gäller att ha flytvästar så att det räcker för alla som ska åka med på båten och detta är självklart för att turerna ska vara så säkra som möjligt om något skulle inträffa.

Det är också viktigt att komma ihåg att kontrollera bäst-före-datumet på västarna för att säkerställa att flytvästarna fungerar som de ska.