Det finns få länder där befolkningen är lika båtkär som i Sverige. Här är intresset för båtar väldigt stort och när solens varma strålar börjar dyka upp är folk inte sena med att sjösätta sin skuta. Både segelbåtar och motorbåtar syns dagligen ute på de svenska vattnet. Vissa åker ut över dagen, medan andra åker iväg för att vara borta en längre period.

När du befinner dig på båten under en heldag (eller flera dagar) är det viktigt att du har mat som är god och enkel att laga samt inte kräver för mycket ingredienser och pyssel. När det kommer till dryck är det mer självklart att packa kylen full med rosévin och annat gott. Rosévin är utmärkt för sommarens alla rätter eftersom det passar lika bra till rött kött som till kyckling, fisk eller till charkbrickan. Här ska vi dock inte lista drycker utan några enkla maträtter för en sommar på båten som förövrigt passar bra med rosévinet!

3 smakrika och enkla rätter för båtlivet

1. Korv med bröd

Det finns få rätter som är lika enkla och goda som korv med bröd. Bästa är naturligtvis om korven är grillad. Komplettera med härliga tillbehör som räksallad eller gurksallad beroende på smak.

2. Toast med kryddig tonfiskröra

Både tonfisk och bröd är lätta att ta med och förvara på båten. Konserverad tonfisk på burk är ännu lättare och dessutom riktigt gott. Blanda tonfisken med chilimajo och toppa med färska örter.

3. Wraps

En wrap är aldrig fel och kräver inte många ingredienser för att du ska lyckas. Här väljer du själv om du vill fylla den med kyckling och mango, falafel och edamame eller grillad halloumi.