Nu är det dags att sälja båten om du vill göra en vinst på försäljningen. Eftersom intresset för båtar har ökat i takt med att hemestern har blivit stekhet, är det nu man ska passa på att lägga ut sin båt till försäljning.

Sälj båten på auktion

Det finns flera sätt man kan välja att sälja sin båt på, auktion är ett av dem. Genom att sälja sin båt på auktion slipper man att själv ha kontakt med köparen då auktionsfirman sköter allt med försäljningen. Dessutom är det många som föredrar att köpa objekt via en auktionsfirma än direkt av en privatperson då många tycker att det känns tryggare och oftast vinner även du som säljare på att sälja båten via en auktionsfirma. För utländska intressenter kan det nämligen vara enklare att hitta objekt som ligger ute hos auktionssidor än att leta på nätet bland nationella köp-och-sälj sidor, vilket innebär fler budgivare och ett högre klubbat pris för dig som säljare.

Prissättning

Att prissätta sina saker kan vara svårt. Oftast tror man att ens saker är mer värda än vad de är och just det problemet kan en auktionsfirma hjälpa till med. De har oftast en väldigt bra bild av vad saker och ting är värda utifrån tidigare försäljningar samt beroende på hur stor efterfrågan olika saker har. Båtar kan variera väldigt mycket i pris, men om du säljer båten hos en auktionsfirma som är van vid att förmedla båtar, är chansen stor att de kan sätta ett realistiskt pris.

Byt båten mot en bil

Om du tillhörde dem som för några år sedan sålde din bil för att köpa en båt, då kan du göra precis tvärt om nu. Eftersom du troligtvis lär få en hel del för din båt kommer du ha råd med att både köpa en bil och massor andra roliga saker för pengarna. Ta gärna en titt hos mitsubishimotors.se för att se om de har några bilar i din smak. Med en bil kan du sedan ta dig ut på äventyr när och fjärran samt ta med dig cykeln, kajaken, husbilen eller vattenskotern för att göra bilturerna ännu roligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.