Alla båtägare vet hur viktigt det är att ta hand om båten för att den ska hålla sig fin och fräsch. Om du inte underhåller båten och ser till att den är i gott skick är risken stor att den får skador som gör den farlig att använda ute på vattnet. Även om du tar upp båten varje vinter kan den med jämna mellanrum behöva en ordentlig renovering.

Att renovera båten är något som behövs om båten har blivit skadad eller behöver fräschas upp och förnyas, t.ex. inför sommarsäsongen eller inför en eventuell försäljning. Renoveringar kan dock bli mycket kostsamma och därför har vi listat bra knep som gör att du lättare får råd!

Bästa finansieringstipsen för båtrenoveringen

1. Sälj guld

Det första du tänker på när du ska skaffa pengar till din båtrenovering är troligtvis inte ditt smyckeskrin, men att sälja guld är ett mycket bra sätt för dig att få in extra pengar eller kanske finansiera renoveringen helt och hållet. Visste du om att du även kan sälja tandguld om det är något som du har tillgång till?

2. Använd båtlånet

Om du inte har köpt din båt ännu kan du med fördel baka in renoveringsbeloppet i ditt båtlån. På så sätt har du möjlighet att köpa en båt som du vill ha och därefter renovera den så att den är trygg och fin ute på vattnet.

3. Köp båt med en vän

En båt använder man inte på samma sätt som en bil. Man använder inte båten lika ofta och inte under årets alla dagar. Därför kan det vara en god idé att köpa båten tillsammans med en vän, så att ni kan dela på kostnaderna och kostnader för renovering och underhåll.