Att flytta från en husbåt är en spännande tid som ofta innebär nya äventyr. Att bo i husbåt är kul och ger en frihetskänsla. Innan du lämnar din älskade husbåt bakom dig, är det viktigt att se till att den är i perfekt skick för de nästa ägarna. Flyttstädning är en viktig del av denna process och säkerställer att husbåten lämnas i bästa möjliga skick.

Yttre rengöring

Förutom att städa interiören är det främst viktigt att ge husbåtens exteriör en ordentlig rengöring. Tvätta och polera ytan för att få båten att se skinande ren ut. Rengör däck och fönster för att avlägsna smuts och damm. Se även till att eventuella terrasser och uteplatser runt och på husbåten är välstädade. Här kan det vara värt att ta hjälp av experter inom flyttstädning eftersom vissa yttre områden kan vara lite risky att städa själv.

Kör interiören sist

När du flyttstädar en husbåt är det bra att börja med de yttre delarna först. Sedan kan du ta itu med de inre. Börja med att dammsuga och torka golven i alla rum. Rengör och desinficera badrummet noggrant, inklusive toalett, handfat, och dusch. Rensa och rengör köksutrymmet, inklusive spis, ugn, kylskåp, och diskbänk. Torka av alla ytor och skåp noggrant. Glöm inte att rengöra fönster och speglar för att få husbåten att se så fräsch ut som möjligt.

Möbler och tillbehör

Ta bort alla möbler och tillbehör som tillhör dig. Dammsug och rengör möbler och mattor för att bli av med eventuell smuts och lukt. Torka av ytor och glas för att få dem att se blanka och rena ut. Se till att inga personliga tillhörigheter lämnas kvar i husbåten innan du flyttar.