Det är viktigt att älska sin båt både på in- och utsidan, men eftersom många köper begagnande båtar så ser de kanske inte alltid ut som man skulle önska. Därför gäller det att inreda och fixa till båten för att kunna få den båt man drömmer om.

När man inreder insidan av en båt gäller det att man tänker på att det ska vara snyggt, bekvämt och att det ska finnas bra förvaringsmöjligheter. Det viktigaste man bör ha i åtanke när man inreder sin båt är man enkelt ska kunna äta, sova och uträtta sina behöv. Dessa punkter är väldigt viktiga då det är små ytor och att man vill ha det så bekvämt som möjligt.

Man kan enkelt köpa delar och byta ut dem själv och man kan också göra om båten genom att endast byta ut tyger och måla om. Vill man till exempel ha gulddetaljer i båten kan man enkelt måla om småsaker som handtag, knoppar och kranen i båten (om den har en kran). Detta blir ett lite billigare alternativ då man återanvänder det som redan finns. Vill man däremot ha nytt så kan man enkelt köpa de delar man vill eller behöver byta ut och göra det riktigt snyggt!