Precis som en bil kräver en båt mycket underhåll och skötsel. Även en båt behöver bli servad med jämna mellanrum. För att en båt ska hålla sig i ett bra skick och kunna fungera som den ska måste den på service en gång per år.

Vid en service byter man filter, motorolja, bränslefilter, tändstift och mycket annat. Man kollar igenom motorn och propeller för att se att allt fungerar som det ska. Det är avgörande för båten att man sköter om den på rätt sätt och att man en gång per år ser till att serva båten.

Många som är väldigt kunniga inom båtar och har ägt båt i många år väljer att serva båten själv och det går bra så länge man har koll på allt som behöver kontrolleras och bytas ut. För att kunna utföra detta själv krävs det väldigt mycket kunskap och även de rätta verktygen.

Men för att det ska vara så tryggt, bekvämt och säkert som möjligt är det ett bättre alternativ att låta experterna sköta detta. På detta sätt kan man känna sig säker på att båten fungerar som den ska och att inget går fel när man befinner sig till havs.